Onze vrijwilligers

De vrijwilligers van Rouwgroep Lelystad willen graag een vrijwillige bijdrage leveren aan de inwoners van Lelystad en omstreken, die te maken hebben met het verlies van een dierbare. Het in contact staan met anderen (lotgenoten) biedt steun, erkenning en herkenning. De vrijwilligers hebben zelf te maken gehad met een betekenisvol verlies, hebben werkervaring in de hulpverlening en een opleiding rouw en verlies gevolgd.

Vrijwilliger Miluska de Ruiter

Ik ben Miluska de Ruiter (1973) woon en werk in Lelystad als psycholoog en therapeut verlies, rouw en trauma. Ik heb in januari 2024 Rouwgroep Lelystad opgericht met het idee laagdrempelige activiteiten te organiseren voor iedereen die te maken heeft met verlies en rouw. Ik heb zelf ook te maken gehad met verlies en rouw, omdat mijn ouders in korte tijd rond mijn 30ste levensjaar zijn overleden en ik vanaf dat moment ineens ‘wees’ was. Van mijn vader heb ik afscheid kunnen nemen en van mijn moeder niet. Ieder rouwproces was anders. Rouwverwerking doet iedereen op zijn eigen manier en het vinden van een nieuwe balans is met vallen en opstaan. Steun van lotgenoten helpt hierbij en daar wil ik graag een vrijwillig een steentje in bijdragen.

Wil je ook vrijwilliger worden?

Wil je ook een vrijwillige bijdrage leveren aan mensen met een verlieservaring. Heb je zelf te maken gehad met verlies en rouw en wil je hierin iets voor een ander betekenen? Je bent van harte welkom. Neem vrijblijvend contact op.